اریک فون دانیکن نویسنده ی سوئیسی الاصل کتاب های نظریات فضانوردان باستانی و زیست فرا زمینی است. نخستین اثر فون دانیکن ارابه ی خدایان یک کتاب پر فروش در آلمان و آمریکا بود و بعدها در ۳۸ کشور دیگر نیز با استقبال رو به رو شد. نظریات وی در این کتاب باعث شد تا وی را پدر نظریات فضانوردی باستانی لقب بدهند. او ۲۶ کتاب مختلف نوشته است که به ۲۰ زبان زنده ی دنیا ترجمه شده است و حدود ۶۰ میلیون جلد از آن ها در سراسر جهان به فروش رفته است.
فون دانیکن در نوجوانی شاهد فرود اضطراری یک بمب افکن آمریکایی طی جنگ جهانی دوم در نزدیکی منزل پدرش بود. سربازان یک یک بدون نقاب و با نقاب از لاشه ی آن پایین می آمدند و این گونه جرقه ی فرود خدایان در ذهن پر کار او کلید خورد. او پس از نخستین و دومین کتابش «خدایان آن سوی فضا» مورد اعتراض و فشار شدید کلیساهای کاتولیک قرار گرفت. او ناگهان بسیاری از باورهای مسیحیان متعصب را کفر خواند و گفت خدا بسیار برتر از آن است که پسری داشته باشد. او می گوید این اعتقاد احمقانه ترین فلسفه ای است که در حیطه ی خداشناسی مطرح شدهاست. وی تاوان سختی برای عدم پذیرش اعتقادات کاتولیک پرداخت کرد؛ اما هرگز تسلیم نشد.
اریک فون دانیکن نویسنده ی شناخته شده ی کتاب های فضانوردی باستانی
فون دانیکن چنان به کشف اسرار فضا علاقه داشت که از همان نوجوانی همیشه درباره ی فضانوردی، بشقاب پرنده ها و موجودات هوشمند فرازمینی صحبت می نمود. همین علاقه ی شدید سبب شد مدیر یک اردوگاه کار جوانان که او آن جا سرپرست یک گروه بود، از وی شکایت کند و دادگاه نیز وی را به ۴ ماه حبس تعلیقی محکوم نمود. پس از آن پدرش او را از مدرسه بیرون آورد و برای کار به هتلی در سوئیس فرستاد. دانیکن با پول مختصری که پس انداز کرده بود به مصر سفر کرد تا بلکه برای هزاران پرسش بی پاسخ خود جوابی بیابد. او پس از مدتی به سوئیس بازگشت و در پی اتهام به کلاهبرداری دوباره روانه ی زندان شد! شماری از پژوهشگران اعتبار فون دانیکن را به خاطر شواهد جعلی از جمله عکس ها و نمونه های سفالی بشقاب پرنده زیر سؤال برده اند.
او در کتاب «طلای خدایان» مدعی شده که در یک سری تونل های باستانی ساخته ی دست بشر در اکوادور به همراه راهنمایش مجسمه های عجیب و کتیبه های فلزی دیده که بی تردید کار فرا زمینی ها است. خوان مونریکز، فردی که فون دانیکن ادعا می کند راهنمای او در تونل ها بوده در مصاحبه با اشپیگل گفت که تمام توضیحات فون دانیکن، تنها محصول گفت و گویی طولانی بوده و عکس های موجود دستکاری شده اند. فون دانیکن بعدها در مصاحبه ای اعتراف کرد که اگر چه او از این کتابخانه ی لوح های فلزی بازدید کرده بوده، اما یک قسمت از ماجرا را خودش سر هم کرده تا کتابش جالب تر شود!
در دهه ی ۱۹۶۰ زمانی که فون دانیکن در رستوران ها و هتل ها در گوشه و کنار سوییس کار می کرد، به جرم کلاهبرداری از یک مدیر هتل بازداشت و زندانی شد. در ۱۹۶۷ بلافاصله پس از چاپ کتاب ارابه ی خدایان دوباره به جرم کلاهبرداری و فرار از پرداخت مالیات به ارزش ۷۰۰۰ پوند انگلیس بازداشت شد. همزمان با تحقیقات در این رابطه، پلیس متوجه بدهی ۳۵۰ هزار پوندی فون دانیکن شد و او بیش از سه سال و نیم زندانی گردید.
دیدگاه خود را بنویسید