این روزها همه ی افراد جامعه از جمله نوجوانان و جوانان، به فضای مجازی علاقه ی بسیار زیادی نشان می دهند. به شکلی که مشاغل نیز در مسیر نوسازی و بروزرسانی در راستای همگام شدن با تغییرات دنیای مدرن، به سمت و سوی هرچه بیشتر مجازی شدن سوق پیدا کرده‌اند! با توجه به این که نوجوانان در مرحله ی گذار بسیار مهمی از رشد شناختی خود هستند، پرسش مهمی که مطرح می شود این است که پس چگونه می‌توان به این قشر از جامعه کمک کرد تا از فضای مجازی به درستی بهره ببرند و حقایق را از مطالب هجو و دروغ تشخیص دهند؟ بی شک این کتاب است که به افراد در این حوزه بیشترین یاری را خواهد رساند.

تشدید تضاد میان سرعت و دقت

شبکه های اجتماعی و فضای مجازی به طور روزافزون، مردم جوامع گوناگون را در معرض بمباران داده ها قرار می دهند. تا جایی که منابع قدرت، از این فضا برای هدایت افکار عمومی به سوی منافع دلخواه خویش استفاده می‌کنند. جالب این جاست که هیچ کس نمی پرسد که چه کسی و با چه هدفی این مطالب را نشر داده است. بنابراین، دانش آموزان و نوجوانان به عنوان نسل های آینده ساز جوامع باید بتوانند به شیوه ی اثربخش تری خبر و داده ی درست را از غلط تشخیص دهند. در دنیای امروز نمی‌توان فضای مجازی و زیرساخت های بهره گیری از آن را نادیده گرفت. در نتیجه، لازم است مصرف کنندگان با بینش و آگاهی اکتسابی خود، توانایی آن را داشته باشند تا پس از مطالعه ی هر مطلبی، سره را از ناسره جدا سازند. این امر، همان است که به آن سواد رسانه ای می گویند.

نقش کتاب در افزایش سواد رسانه ای

نقش کتاب در بالا رفتن سواد رسانه ای

مهم ترین مزیت کتاب نسبت به مطالب موجود در فضای مجازی، این است که نویسنده ی آن و پیشینه ی آگاهی، دانش و سوابق علمی و عملی وی تا اندازه ی زیادی روشن است. بنابراین، آن ها موظف اند که پای نوشته های خود بایستند. به عبارت بهتر، این حس وظیفه شناسی، تعهد به انجام کار درست و روایت صحیح را به همراه می آورد. با خواندن چند اثر از یک نویسنده، می‌توان با نحوه ی قلم زنی و طرز فکر وی آشنا شد. در نتیجه، هنگامی که افراد با شیوه ی نگارش و سوابق یک نویسنده رو به رو می شوند، به آسانی قادر خواهند بود درست و غلط بودن روایت ها، استدلال ها و اخبار را تشخیص دهند. پس با کتاب، آسان تر می­توان به اعتبارسنجی مطالب منتشر شده از سوی ناشران نوشته های گوناگون پرداخت.

پس از این که میزان اعتبار نویسنده و سخن وی مشخص شد، نوبت به تحلیل پیام صادره از سوی او می‌رسد. مطالعه ی پیوسته و بسیار زیاد کتاب، سبب می‌شود جهان‌بینی انسان ها به مرور تغییر کند. در نتیجه، از دید کلان تر به دنیا نگاه می کنند و تحت تاثیر جو زدگی های هر روزه ی جامعه قرار نخواهند گرفت. 

خطرات و آسیب های برخوردار نبودن از سواد رسانه ای در دنیای مجازی

  1. افزایش اضطراب و استرس: مطالب کذب آرامش افراد را به هم می ریزد.
  2. به خطر افتادن سلامت اجتماعی و بهداشت روانی افراد: بیشتر آحاد جامعه تصمیمات خود را با توجه به مطالب موجود بر صفحات شبکه های اجتماعی و وبسایت های گوناگون اینترنتی اتخاذ می نمایند.
  3. احساس پوچی: گاه، افراد در اثر مواجهه ی مکرر با ادعاهای هدفمند دروغی که راست پنداشته شده، اعتماد بنیادین خود را به بسیاری از امور از دست بدهند و احساس پوچی کنند.
  4. گرایش نوجوانان به دروغ: زمانی که نوجوانان دروغ را امری عادی و رایج بدانند، زشتی و کراهتی برای آن در نظر نمی­گیرند. چنین می شود که بنیان اخلاق در جامعه متلاشی می شود و از نظر اخلاقی سقوط می کند.
  5. خودنمایی کردن و نمایش بازی کردن نوجوانان: همان گونه که در شبکه های اجتماعی گوناگون شاهد آن هستیم، بیشتر فعالان این زیرساخت ها به دنبال خودنمایی کردن، به رخ کشیدن و نمایش زندگی شان می باشند.

تشدید تضاد میان سرعت و دقت

سفر در زمان با کتاب های ارزشمند فروشگاه اینترنتی وبگاه انتشارات پرنیان اندیش

در دنیایی که همه به دنبال سرعت بیشتر و به نوعی سفر در زمان هستند، شاید بتوان کتاب را بهترین ماشین زمان دانست! کتاب خوان ها با مطالعه ی کتاب به دنیای نویسندگان آن سفر می کنند، از تجربیات آن ها بهره می برند و از دریچه ی نگاه آنان به جهان می نگرند. این امر به معنی آن است که به راستی از قید زمان، مکان و قالب تن رها می شوند! وبسایت نشر پرنیان اندیش با راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی کامل و مملو از آثار ارزشمند، فضایی را فراهم ساخته تا علاقه مندان بتوانند به سهولت نسبت به خرید آنلاین کتاب و محصولات فرهنگی اقدام نمایند.

انتشارات پرنیان اندیش ضمن اشاعه‌ی فرهنگ کتاب خوانی در مسیر پیشبرد رسالت خود، که همانا پرورش فکر و رشد انسان ها است، همواره بهترین منابع آموزشی و ادبی و آثار آگاهی بخش و انسان ساز را در اختیار فرهیختگان در جای جای جهان قرار می دهدتا به سهم خود، کمک کند همگان بهتر زندگی کنند و دنیا جای بهتری برای زیستن شود. پس شما مخاطب عزیز نیز همراه ما باشید!





بازدید کننده محترم؛ لطفاً به لیست 50 وب سایت پربازدید در شبکه جهانی وب نگاهی بیندازید:

YouTube, Facebook, google, translate, gmail, weather, amazon, Instagram, cricbuzz, Hotmail, wordle, satta king, twitter, yahoo, yandex, sarkari result, Netflix, google maps, yahoo mail, roblox, whatsapp, NBA, BBC news, outlook, pinterest, flipkart, eBay, omegle, live score, tiktok, canva, ipl, premier league, hava durumu, ibomma, walmart, twitch, ikea, shein, linkedin, home depot, e devlet, lottery, snaptik, cricket, serie a, nfl, spotify, fox news, amazon prime;

هیچ وب سایت مرتبط با انتشار کتاب یا مدیریت پروژه در این لیست وجود ندارد. ما سخت تلاش می کنیم تا این مسائل مهم را به کانون تمرکز جوامع برسانیم. لطفا ما را از طریق رسانه های اجتماعی معرفی کنید، وبگاه ما را با دیگران به اشتراک بگذارید و به ما کمک کنید تا دنیای خود را به مکانی بهتر برای زندگی تبدیل کنیم؛ با احترام.